Повече от 54 000 са гласувалите в Турция

0
И там се отчита спад на активността
И там се отчита спад на активността

И там се отчита спад на активността 

Малко над 54 000 са гласувалите в Турция. От тях 52 000 са дали гласа си за ДПС.

В Чорлу гласувалите са малко над 5000, почти с 3000 по-малко в сравнение на предишните избори, предава NOVA. Спадът в активността хората там си обясняват с това, че на хората им е омръзнало да гласуват. Немалка част от българските изселници са на мнение, че тези избори трябва да са последни, а за страната ни е време да има стабилно управление.

Ден след изборите в Чорлу, Рейхан и Ерол правят равносметка с чаша чай. И двамата живеят в Турция повече от 20 години, но гласуват винаги. Разказват, че им е омръзнало от избори и правят извода, че колкото по-често се ходи до урните, толкова по-малко ще стават избирателите.

„На хората им омръзна вече, от една година все избори”, коментира Ерол Арифов.

И макар да имат спорове относно политиката, този път и двамата са категорични, че стабилно правителство трябва да има.

„В България правителство без коалиция няма да стане. В това да са убедени, винаги ще има коалиция, казва Рейхан Генчтурк.

И смятат, че по време на избори големият проблем е ниската активност.

„В Турция, като има избори, всичките отиват в 07:00 часа сутринта. Вчера така беше - в 07:00 часа отидоха да гласуват”, казва Рейхан.

„Щом се живее в България, да се гласува”, казва Ерол.

И макар да не са сигурни, че ще има консенсус за нов кабинет, от бъдещите 240 искат прости неща - по-добро здравеопазване и образование.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари