Повече хора с трайни увреждания ще получават пожизнен ТЕЛК

1
Хората, които са с дефинитивни и необратими увреждания, няма да се освидетелстват пред ТЕЛК на всеки три години и ще получават пожизнено процент намалена работоспособност
Хората, които са с дефинитивни и необратими увреждания, няма да се освидетелстват пред ТЕЛК на всеки три години и ще получават пожизнено процент намалена работоспособност Видео: NOVA

Темата обсъждат правителство, работодатели и синдикати

Повече хора с трайни увреждания ще получават пожизнен ТЕЛК. Това обяви на брифинг здравният министър Стойчо Кацаров след Националния съвет за тристранно сътрудничество, цитиран от NOVA.

Промените в Наредбата за медицинска експертиза ще бъдат предложени на Министерския съвет утре.

Хората, които са с дефинитивни и необратими увреждания, няма да се освидетелстват пред ТЕЛК на всеки три години и ще получават пожизнено процент намалена работоспособност. 

Става дума за десетки хиляди пациенти, уточни служебният здравен министър Стойчо Кацаров:

„Облагодетелствани от това нещо са както хората с увреждания, защото няма да им се налага, ако попадат в тези групи, облагодетелствани са организацията на медицинската експертиза, защото ще намалее натоварването върху нея и вероятно ще може да отговори в срок на повече хора и няма да се налага да се удължават срокове, да се изчаква освидетелстване. Облагодетелстван е и бюджетът на Здравната каса, респективно здравният бюджет, защото ще намалят разходите“. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари