Повдигнаха три обвинения на шофьора - трафикант след гонката в Бургас

2
Мухаммад Дургаам е карал автомобила дрогиран
Мухаммад Дургаам е карал автомобила дрогиран Снимка: bTV

Мухаммад Дургаам е карал автомобила дрогиран

Прокуратурата повдигна три обвинения за три престъпления на шофьора - трафикант Мухаммад Дургаам, който предизвика катастрофата в Бургас със 7 мароканци, съобщи Зорница Щърбева, говорител Районна прокуратура Бургас, предаде bTV.

Той е управлявал автомобила под въздействие на наркотици.

Той е сириец по рождение, бил с документ за самоличност от островната държава Сейнт Кидс, настанен е в лагера в Харманли и очаквал да получи документи за статут на бежанец.

С цел да набави за себе си имотна облага противозаконно е подпомогнал 7 чужденци, граждани на Кралство Мароко без документи за самоличност да преминават през територията на България в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез МПС. Наказанието, което се предвижда за това престъпление е лишаване от свобода за срок от 1 до 6 години, както и глоба от 5000 до 20 000 лева“ , обясни Щърбева.

Мухаммад е управлявал автомобила след употреба на наркотични средства – опиати.

Наказанието, което се предвижда за това престъпление е лишаване от свобода за срок от 1 до 3 години, глоба от 500 до 1500 лева, както и лишаване от право да управлява МПС“, каза прокурорът.

Повдигнато е обвинение и затова, че на същата дата, мъжът противозаконно е пречил на полицейските служители да извършат своите задължения, като въпреки подадените светлинни и звукови сигнали той не се е съобразил с тях и не е спрял управлявания от него автомобил. Напротив ускорил е скоростта на движение и се е опитал да осуети извършването на проверката“, обясни още Щърбева.

Наказанието, което се предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода до 3 години и глоба от 500 до 2000 лева. Ако бъде признат за виновен по трите обвинения, ще получи само най-голямото наказание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари