Повдигнаха обвинения на двама от задържаните, приближени до Божков

0
Те са обвинени за участие в организирана престъпна група с ръководител Васил Божков
Те са обвинени за участие в организирана престъпна група с ръководител Васил Божков Видео: bTV

Снимки и профили с лични данни на магистрати и членове на техните семейства, включително на деца, са открити при акцията на спецпрокуратурата в София и в Сандански.

Операцията е свързана с разследването срещу бизнесмена Васил Божков, който се укрива в Дубай. Намерена е и снимка на висш служител в МВР.

Открито е и неподписано копие от постановление от прокурор при Софийската районна прокуратура от 2018 г. за отказ от образуване на досъдебно производство, информира bTV.

Преписката е била образувана по уведомление от Министерството на икономика, съдържащо данни за извършени престъпления, свързани със злоупотреба с европейски средства.

На двама от задържаните прокуратурата е повдигнала обвинение за участие в организирана престъпна група с ръководител Божков.

В един от профилите се съдържа указание за заснемане на магистрат, както и за проследяване на член на неговото семейство. В друг от профилите се

посочва, че адресът на магистрата е установен, забележете, чрез "техническо средство", разкри говорителят на прокуратурата Сийка Милева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари