Повдигнаха обвинение на Пламен Узунов

0
Секретарят на президента е задържан за 72 часа
Секретарят на президента е задържан за 72 часа Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура тази сутрин е повдигнала обвинение на президентския секретар по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов, съобщи адвокатът му Емилия Недева, цитирана от БНР.

От няколко седмици прокуратурата последователно оповестява негови чатове с бизнесмена Пламен Бобоков, в които става дума за посланически назначения, търсещи помилване на затворници и съдбата на либийския кораб "Бадр". Собственикът на „Приста ойл" беше задържан за трети път. Узунов и Бобоков са разследвани по дело за престъпно сдружение за търговия с влияние.

Днес се очаква да бъде привлечен към наказателна отговорност и съветникът на президента по сиурността Илия Милушев. Той е задържан за 24 часа след вчерашната безпрецедентна спецакция на прокуратурата в президентството, където бяха претърсени кабинети. Милушев е разследван по дело на военната прокуратура за разгласяване на държавна тайна.

От държавното обвинение съобщиха, че първоначално И.М. е разпитан като свидетел. След извършена компютърно-техническа експертиза на иззет от него телефон, се установило, че в апарата има информация, касаеща Държавна агенция "Технически операции". Доброволно е предал четири документа, които са били нерегламентирано изнесени от Държавна агенция "Разузнаване". Според Агенцията документите съдържат информация представляваща държавна тайна. Обяснил е, че е намерил документите в служебната си каса в кабинета на сградата на Администрация на президента. Това е наложило извършването на действия по разследванията и в сградата на президентската администрация. По-късно ДАНС отне достъпа на Милушев до класифицирана информация до ниво "Строго секретно".

Днес президентският съветник беше доведен във Военно-окръжна прокуратура в София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари