Повдигнаха обвинение на осиновителката, нанесла побой над дете

0
Дете на 1 година и 9 месеца е с тежки травми след нанесен побой в дома, в който е отглеждано
Дете на 1 година и 9 месеца е с тежки травми след нанесен побой в дома, в който е отглеждано Снимка: Dunavmost

Жената е привлечена като обвиняема за причиняване на тежка телесна повреда

Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняема А.М., на 41 г., за причиняване на тежка телесна повреда в условията на домашно насилие на малолетно дете, изразяваща се в постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота – престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 4, т. 5а вр. чл. 128, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от държавното обвинение. 

Дете на година и девет месеца е в кома, има съмнения за побой

На 23 септември 2022 г., вечерта, в болница в гр. Пловдив е постъпило дете – момиче на 1 година и 9 месеца, което е имало травми по главата и тялото, синини, както и следи от ухапвания.

Детето е било доведено от А. М., негова майка. След извършени прегледи и изследвания, с оглед установените травматични увреждания, лекарите са подали сигнал на тел. 112. Незабавно са започнали действия по разследването за установяване на фактическата обстановка по случая – разпити на свидетели и др. Заради противоречиви данни са били назначени експертизи за установяване на психичното състояние на майката и на телесните повреди на детето. Първоначалните доказателства сочат, че травмите по тялото на момичето са нанесени от А. М. Тя се е грижела сама за детето.

Предстои да бъде изготвено заключението по назначената съдебномедицинска експертиза, която да установи вида и характера на телесните повреди и най-вече механизма на тяхното причиняване. Назначена е и комплексна съдебна психиатрична и психологична експертиза на майката, чието заключение се очаква да бъде изготвено утре. По случая е проведена кореспонденция с отдел „Закрила на детето“ и социалните служби в гр. Пловдив.

Обвиняемата А. М. е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура - Пловдив ще внесе искане в съда за определяне на марка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо нея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    colibri
    Потресена съм от отношението на осиновителката към това дете на 1 год. и 9 месеца! Лекарите са установили следните поражения по детето- черепно-мозъчна травма,разкъсвания на б. дроб,синини с различна давност, ухапвания по цялото тяло?! Не мога да нарека тази жена - майка. Интеесно обяснение е дала за хапането на детето-" Детето било паднало, а да го свести, започнала да го хапе?! Потресаващ метод да върнеш някого в съзнание! Пожелавам на момиченцето пълно възстановяване и намиране на добри хора,които да се грижат за нея.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари