Повдигнаха обвинения на четирима мъже за трафик на мигранти край Плевен

0
Мъжете са помогнали на 13 души от Афганистан да преминат през територията на България
Мъжете са помогнали на 13 души от Афганистан да преминат през територията на България Снимка: Прокуратура на Република България

Мъжете са помогнали на 13 души от Афганистан да преминат през територията на България

Повдигнаха обвинение на четирима мъже за трафик на мигранти край Плевен, съобщиха от прокуратурата.

На 3 февруари в района на града при проведени съвестни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на ОД на МВР са установени четирима мъже, незаконно превозващи мигранти.

На място са извършени неотложни първоначални действия по разследването - оглед на местопроизшествие и е започнато разследване. В хода му са събрани достатъчно доказателства за това, че мъжете са подпомагали чужденци - 13 души, граждани на Афганистан, да преминат през територията на България, в нарушение на закона, като са целели получаване на имотна облага.

При извършеното деяние лицата са използвали три леки автомобила с българска регистрация. Установените лица са привлечени в качеството на обвиняеми, като с постановление на наблюдаващия прокурор са задържани за срок до 72 часа.

Внесено е искане спрямо четиримата да бъде определен постоянен арест. С определение на съда на едно от обвиняемите лица е наложена мярка „задържане под стража“, на друго - „домашен арест“, а по отношение останалите двама мъже е определена мярка „парична гаранция“.

Определените от съда мерки за неотклонение подлежат на обжалване и разследването по делото продължава под ръководството на прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари