Повдигнаха обвинение на бизнесмена, убил двама души при катастрофа

0
45-годишният мъж е с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева, поради това, че се намира на лечение в болнично заведение
45-годишният мъж е с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева, поради това, че се намира на лечение в болнично заведение Снимка: PlovdivNow

45-годишният мъж е с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева, поради това, че се намира на лечение в болнично заведение

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем 45-годишния бизнесмен от Кърджали Аднан Юсеинов, за това, че на 12 декември 2022 година край Садово причини тежка катастрофа с две жертви- 31-годишният таксиметров шофьор Сурай Расим и на 33-годишният пътник Салиф Тефик.

Обвиняемият Юсеинов в момента е с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева, поради това, че се намира на лечение в болнично заведение заради влошеното си здравословно състояние, вследствие на пътнотранспортното произшествие, пише TrafficNews.

Под надзора на Окръжна прокуратура–Пловдив се провеждат действия по разследването. Изготвени са съдебномедицински експертизи, които са установили телесните повреди и причината за смъртта на двамата мъже, починали при катастрофата. Според изготвената химическа експертиза в кръвта на обвиняемия Аднан Юсеинов не е открито наличие на алкохол и наркотични вещества. Очаква се изготвянето на автотехническа експертиза по делото, която да изясни механизма на извършеното деяние, след което ще се премине към приключване на разследването и изготвяне на обвинителен акт.

Припомняме, че кърджалията беше в тежко състояние със 7 счупени ребра и 2 счупени крака. Името на Юсеинов фигурира в няколко фирми като собственик или управител. Част от фирмите, в които е съдружник, се занимават със строителство, обзавеждане и търговия с недвижими имоти.

Шофьорът на автомобила БМВ със софийска регистрация, е предприел неправилно изпреварване, след което се блъснал в таксито с кърджалийски номера и след това е последвал удар в КИА с пловдивска регистрация. В пловдивския автомобил е пътувало и дете, което е било невредимо.

От екип на спешна медицинска помощ на място е била констатирана смъртта на двамата мъже от таксиметровия автомобил, а Юсеинов бе откаран в болница с опасност за живота.

Единият загинал - Салиф Тефик е бил гурбетчия в Австрия. Той се прибирал при семейството си в кърджалийския квартал „Боровец“. Другият загинал- 31-годишният таксиметров шофьор Сурай Расим е отивал по поръчка да прибере Салиф от летището в София.

Пътникът е живеел от около 10 години в Австрия. Съпругата му била там, той решил да се прибере, за да види родителите си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Автоинструктора
    Този убиец в затвора ще се научи да изпреварва правилно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари