Повдигнаха две обвинения на Стайко Стайков

0
Той бе арестуван за осуетяване на полицейска проверка
Той бе арестуван за осуетяване на полицейска проверка Видео: NOVA

Полицията задържа сина на бизнесмена Миню Стайков.

Стайко Стайков е арестуван за осуетяване на полицейска проверка. На сина на алкохолния бос са повдигнати две обвинения, информира NOVA.

Едното е за неподчинение на полицейско разпореждане, а второто - за подаване на фалшив сигнал на телефон 112.

Адвокатът на Стайков уточнява за медията, че за двете провинения законът предвижда административна глоба, а не арест.

Младият мъж, който е с мярка за неотклонение заради разследването срещу него и баща му, е бил в бронирана кола, с въоръжени мъже. Пред униформените твърдял, че се качил на стоп. 

Стайков ще остане зад решетките поне 72 часа. През последните два месеца е с мярка за неотклонение „подписка”, след като 8 месеца изкара под домашен арест. Тъй като не е нарушавал условията му, по закон административно мярката се променя в по-лека.

Екшънът започнал около 18 часа снощи на оживения столичен булевард "Черни връх". Полицаите спрели за рутинна проверка две луксозни коли.

При проверката, едно от лицата в "Ауди"-то, осуетило проверката от полицията, поради което е задържано”, разкри началникът на охранителна полиция Веселин Младенов.

Осуетилият проверката е Стайко Стайков. 29-годишният мъж обяснил на полицаите, че тръгнал на автостоп за Айтос. Така попаднал в бронираната кола, с въоръжени мъже. Искал да пътува с влак, но променил мнението си.

С брониран автомобил, с още един, с въоръжена охрана. Сега няма да му коментирам репликите, нали, аз това го приемам като подигравка с колегите. Че е охранявано лице, че не може да бъде проверяван, че после на стоп случайно се качил в тия автомобили. Нали, случайно в брониран автомобил с въоръжена охрана никой не се качва на стоп”, коментира по време на брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Стайков отказал да съдейства на полицията. И така се озовал за 24 часа в ареста на столичното четвърто РПУ. На е ясно дали да е употребил наркотици.

Стайков не е бил водач, за да имаме основание да го тестваме”, обясни още Иванов.

Доколкото разбрах, че е имало и обаждане от негова страна, че подозира, че е обект на отвличане. Това при него явно става въпрос за рецидив, защото се случва за втори път. Да смени репертоара, аз това препоръчвам, да вкара нещо по-свежо”, заяви избраният за главен прокурор Иван Гешев.

В края на януари 2019 година Стайко Стайков се появи внезапно в "Пирогов", като твърдеше, че бил  отвлечен и бит. Не знаел от кого, не бил информиран и че го издирват с червена бюлетина. Тогава прокуратурата му повдигна официално обвинения за участие с баща му - Миню Стайков, в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Заради лошото му здраве, съдът го пусна под домашен арест.

В събота Софийският районен съд ще заседава по мярката за неотклонение на Стайко Стайков.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари