Потрошиха колата на Петър Велков

0
Набезите на паркинга в Панчарево са ежедневие, но никой не взима мерки
Набезите на паркинга в Панчарево са ежедневие, но никой не взима мерки Снимка: Фейсбук

Набезите на паркинга в Панчарево са ежедневие, но никой не взима мерки

Вандали изпочупиха стъклата на автомобили, докато собствениците им са били на мюзикъл в Панчарево в петък вечер. Сред жертвите на вандализма е учителят Петър Велков.

Гледах „Мама миа“ и положението на паркинга после стана мама миа“, описа иронично нощното си преживяване Велков, цитиран от „Телеграф“.

Освен на неговия автомобил стъклата на още 3-4 коли на същия паркинг били изпотрошени.

Премеждие

Паркингът, на който се извършват тези вандалщини, е регламентиран.

Това е първият паркинг вдясно от пътя, който е не просто регламентиран, той е отреден от организаторите на събитието, на което Столична община, мисля, че е партньор, каза Велков.

Той е отреден, за да може гостите на спектаклите да спират автомобилите си. Оттам има организиран превоз с бус, който да закара хората до сцената на езерото на Панчарево.

Сигурен съм, че и стъклата на автомобилите на други хора са били изпочупени, но те не са разбрали, тъй като на повечето коли бяха разбити задните стъкла“, каза Велков. По думите му на някои от автомобилите личало, че е имало опити да бъдат разбити стъклата, но неуспешни, те само били ударени. По-късно същата вечер станало ясно, че и на другия паркинг, който бил на 300 метра от първия, имало регистрирани още няколко подобни случая.

Обадих се на 112 да регистрирам случая с моята кола, обясни потърпевшият. Цели семейства с деца чакали да дойдат униформените. Когато най-накрая се появили, им заявили, че това не е първият случай и чупенето на стъклата.

Разследване

Сумарно чакахме 2 часа, докато дойде и другият екип, който ще разследва“, казва Велков. През това време учителят забелязал капки кръв в купето. „Разследващите не бяха очаровани, че ще трябва да взимат проба, но въпреки това ги убедих да го направят“. По думите му настъпил хаос. „Не беше ясно ще взимат ли отпечатъци от колите, ще ни взимат ли показания и къде ще стане това“, продължава разказа си той. При положение че хората чакали над 2 часа, униформените решили да ги водят в 8-о РУП да им снемат показания. Потърпевшите обаче отказали. Така показания на място взели само на Велков, а на останалите събрали телефонните номера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Резултатът е.....
    БезРодната ПОЛЮЦИЯ ни пази. Пенчо Пожарникаря Семепроизводител Ви гарантира : йеван на каждая шлюха в Общаната.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари