Потребители гласуват за връщането на Тръмп в Туитър

1
Своеобразното допитване започна снощи и ще продължи 24 часа
Своеобразното допитване започна снощи и ще продължи 24 часа Снимка: Reuters

Своеобразното допитване започна снощи и ще продължи 24 часа

Засега потребителите на "Туитър" подкрепят възстановяването на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в социалната мрежа в своеобразното допитване, провеждано онлайн от Илон Мъск, предаде Франс прес и БТА.

Повече от 10 милиона души вече са се произнесли в анкетата. Над 52 процента от участниците в проучването са казали "да" на възстановяването на акаунта на Тръмп, а 47,7 на сто - "не".

"Очарователно е да наблюдавам този сондаж", туитна тази сутрин Илон Мъск. През нощта мултимилиардерът, който придоби "Туитър" в края на миналия месец, изрази задоволство от големия интерес към анкетата, в която гласуват по около един милион души на час.

Своеобразното допитване започна снощи и ще продължи 24 часа. Няколко часа след началото на анкетата, близо 60 процента от гласовете бяха в подкрепа на връщането на Тръмп в "Туитър".

Този социална мрежа бе любимото средство за комуникиране на милиардера, докато бе стопанин на Белия дом в периода 2017-2021 г. "Туитър" обаче забрани достъпа на Тръмп на 8 януари миналата година - два дни след смъртоносния щурм на Капитолия от негови привърженици, - като се аргументира с "риска от нови подстрекавания към насилие".

Евентуалното възстановяване на акаунта на бившия президент би предизвикало сътресения в американската политика и общество, още повече че той обяви по-рано тази седмица, че ще се кандидатира отново за Белия дом през 2024 г., отбелязва АФП.

Самият Тръмп обаче даде да се разбере, че няма намерение да се връща в "Туитър", а ще остане в собствената с социална мрежа "Трут соушъл" (Truth Social), която създаде след закриването на неговия акаунт в платформата със синята птичка.

По-рано вчера Илон Мъск възстанови блокирани по-рано акаунти, както обясни, в името на свободата на словото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    123
    е да ама вече е късно. той обяви, че няма да се връща, след като го изгониха така "демократично" в меката на демокрацията.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари