Потоп във Варна

0
Автобус е закъсал във водния капан, потънал под метър и половина вода
Автобус е закъсал във водния капан, потънал под метър и половина вода Видео: Нова телевизия

Поройни дъждове паднаха в редица градове на страната. Улиците на Варна, Казанлък и Карнобат се превърнаха в реки, сигнализират десетки зрители, съобщи Нова телевизия в рубриката „Моята новина”.

За кратко улиците на Варна се превърнаха в реки.

Автобус на градския транспорт закъса в наводнен участък под Паметника на спирка „Почивка”.

"Рейсът е бил потънал под метър и половина вода и повече не е можел да потегли". Това заяви за „Фокус” – Варна директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Варна комисар Тихомир Тотев.

По думите му екипи на Гражданска защита са помогнали на шестима пътници да излязат безопасно от блокирания във водния капан автобус. По време на инцидента няма пострадали. По данни на комисар Тотев след обилния валеж днес са подадени 21 сигнала за произшествия, основно свързани с наводнени приземни части на сгради.

Осем екипа са били изпратени на различни места във връзка със сигнали за паднали дървета и клони. Наводнили са се котелните помещения в МБАЛ „Света Анна“ и в АГ болницата.

Аварийни екипи са били изпратени да отводняват и приземен етаж в Регионалния телевизионен център. Основната част от частните и търговски обекти, които са били наводнени този следобед се намират в централната част от града и в района на ЖП гарата.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари