Постоянен арест за шофьора, обвинен за катастрофата край Лесово

0
В съда дойдоха и защитници на шофьора
В съда дойдоха и защитници на шофьора Снимка: bTV

В съда дойдоха и защитници на шофьора

Апелативният съд в Бургас остави за постоянно в ареста молдовския шофьор на ТИР, обвинен за катастрофата край Лесово. При инцидента трима мъже, сред които и шофьорът на микробуса, загинаха на място, а 10 от пътниците бяха ранени.

Днес пред апелативния съд в Бургас дойдоха защитници на молдовския шофьор. „Като молдовец има по-малко права тук в България, защото не е от страна на Европейския съюз. Искаме човекът по време на досъдебното следствие да е в домашен арест, няма да избяга… Направихме всичко възможно да осигурим квартира“, обясни Катерина Алуатска.

Снимка: bTV

Адв. Светослав Михов допълни: „Самият той преживява тежко нещата. Там всички спират на пътя, за жалост! Там няма къде да се спре, няма предвидени места за престой и паркиране, няма предвидени места за решаване на някакви санитарни проблеми, там е километрична колона“.

Пред съда шофьорът се разплака и обясни, че бил в шок и затова не се опитал да помогне.

Кошмарът за пострадалите

Повече от седмица след катастрофата, кошмарът за пострадалите не е избледнял. Сред тях е 32-годишната Веса Ганчева, която описва като „кошмарно, ужасно“. Жената е майка на две деца и работи като кондуктор в общинския превозвач в Бургас и е претърпяла сложна ортопедична операция в УМБАЛ-Бургас.

Снимка: bTV

Началникът на отделението д-р Стоян Христов описва така интервенцията: „Продължителна операция с оглед на това, че е счупена тазовата част на тазобедрената става… за сега мисля, че пациентката се чувства добре“.

Снимка: bTV

Предстои ѝ дълга рехабилитация, а семейството ѝ няма средства за това. За да помогнат, нейни колеги подемат кампания за събиране на средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Обикновен работен ден на ВИК - Русе.
Бригадир се обръща към работниците:
- Засега копайте тук, а аз ще ида да проверя къде трябва...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари