Постоянен арест за 18-годишен студент с руско и българско гражданство, обвинен в опит за убийство

1
Той беше задържан през декември за нападение с нож срещу мъж в метрото в София
Той беше задържан през декември за нападение с нож срещу мъж в метрото в София

Той беше задържан през декември за нападение с нож срещу мъж в метрото в София

С мярка „постоянен арест” е 18-годишният студент с руско и българско гражданство, обвинен в опит за умишлено убийство, съобщават от Софийската градска прокуратура.

Случаят е от 21 декември 2023 година. Младежът намушкал с нож в корема мъж на метростанция "Сердика 2" в София. Пострадалият е жител на Нови пазар. Той е бил откаран в болница с опасност за живота. Първоначално извършителят е обявен за издирване. По-късно е задържан за 72 часа и е привлечен като обвиняем.

При гледането на мярката за неотклонение на 24 декември, Софийският градски съд приема, че има достатъчно доказателства, че задържаният е извършител на атаката с нож, както и че има опасност да извърши друго престъпление. Определението на градския съд е обжалвано пред Софийския апелативен съд, който е потвърдил постоянния арест за обвиняемия.

Разследването по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари