Поставиха къщички за птици в Университетската ботаническа градина

4
Инициативата е посветена на Деня на Земята
Инициативата е посветена на Деня на Земята Снимка: Русенски университет "Ангел Кънчев"

Инициативата е посветена на Деня на Земята

В Университетската ботаническа градина на Русенския университет бяха поставени къщички за птици. Инициативата, посветена на Деня на Земята, започна на 11 април, когато дами от клуб "Сороптимист Интернешънъл" - Русе боядисаха къщичките заедно с деца от ЦРДУ и от ЦНСТДБУ към ОС на БЧК - Русе. Акцията беше предшествана от презентация на специалисти от Национален парк Русенски Лом за редките птици, които битуват в парка. Известно е че, кампусът на унвиреситета е голямо зимовище на ушата сова. В него, освен този рядък вид, има и множество други музикални пернати обитатели.

Със съдействието на управителя на Университетаската ботаническа градина - д-р Петя Ангелова, птиците ще намерят своите пъстри домове сред разнообразните дървесни видове.

Университетът, Сороптимист Интернешънъл Клуб - Русе, Центровете за работа с деца и представителите на Младежкия Червен Кръст в Русе, работят в традиционно сътрудничество по различни национални и международни проекти от дълги години. Това партньорство е дало множество добри практики и е създало трайни дружески отношения между членовете им, спомагайки за екипната им работа в полза на важни обществени каузи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    Виктория Рахнева
    Може да се посещава съвсем свободно, но то няма много за гледане.
  • 9
    1
    плюс-минус
    Сега разбирам, че в Русе има Университетска ботаническа градина на РУ. Дали може да се посещава и разглежда от граждани?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари