Поставиха автомати за безплатни маски в Измир

1
Пътниците на метрото вече ще могат да получават безплатно четири маски за лице и 100 милилитра дезинфектант всяка седмица
Пътниците на метрото вече ще могат да получават безплатно четири маски за лице и 100 милилитра дезинфектант всяка седмица

Нова система за автоматично разпределение на маски гарантира, че пътниците в метрото са подходящо оборудвани за защита от коронавируса в третия по големина град в Турция, Измир, пише Агенция "Фокус".

Пътниците на метрото вече ще могат да получават безплатно четири маски за лице и 100 милилитра дезинфектант всяка седмица, като използват картите си на автомата, наречен „маскоаматик“, след като платят таксата за пътуване с метрото. 

В следващите дни дезинфектантът ще бъде премахнат от пакета, а броят на маските ще бъде увеличен до пет, се казва в изявлението на община Измир. Първият автомат за маски беше инсталиран на централната станция Конак. От следващата седмица ще бъдат инсталирани такива на още 10 станции.

Кметът на община Измир Тунч Сойер заяви в изявлението, че броят на машините ще бъде увеличен, за да могат жителите на Измир да получават маските по-удобно и хигиенично. Компанията, която произвежда автоматите, е базирана в Измир, отбеляза Сойер, като изрази гордостта и благодарността си, че местна компания е успяла да разработи това решение.

Сойер изрази надеждата си, че инициативата ще бъде успешна, подчертавайки: „Здравето на хората в Измир е на първо място над всичко останало.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари