Поставените под задължителна карантина в Русе ще могат да гласуват с мобилна урна

0
Желаещите могат да подадат заявление от днес до изборния ден включително
Желаещите могат да подадат заявление от днес до изборния ден включително

Желаещите могат да подадат заявление от днес до изборния ден включително

Във връзка с предстоящите избори за народни представители на 2 октомври Община Русе уведомява избирателите, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, че могат да подадат заявление за вписване в списъка за гласуване с подвижна избирателна кутия до кмета на Община Русе, в периода от 29.09. до изборния ден включително.

Заявлението (Приложение № 67-НС от изборните книжа) се подава по един от следните начини:

- саморъчно подписано от избирателя и подадено към кмета на Община Русе от пълномощник с пълномощно в свободен текст, без да е необходима нотариална заверка на подписа на заявителя, по пощата или по факс;

- заявление, подадено по електронен начин през интернет страницата на Община Русе, без да се изисква квалифициран електронен подпис.

Избирателите, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, се дописват в списъка за гласуване с подвижна избирателна кутия след извършване на проверка в съответната регионална здравна инспекция.

Заявителят ще бъде уведомен за включването му в избирателния списък за гласуване чрез подвижна избирателна кутия по телефон или чрез електронната поща, посочени в заявлението му.

За повече информация - тел. 082/881-612 и 082/ 881-671.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари