Последният мелничар

0
История за времена, когато воденицата осигурява прехрана, събира хора и носи надежда на болните
История за времена, когато воденицата осигурява прехрана, събира хора и носи надежда на болните Видео: NOVA

История за времена, когато воденицата осигурява прехрана, събира хора и носи надежда на болните

Георги Балджиев е един от последните мелничари в България. Неговата мелница е построена през 19-ти век и оттогава до днес воденичното колело продължава да се върти. Това е история за едни други времена, когато воденицата осигурява прехрана, събира хора и дори носи надежда на болните.

Георги е воденичар пето поколение. Воденицата, в която работи е на 150 години. Тя е действаща и се намира в района на Петрич.

Поех дейността след смъртта на баща ми и дядо ми”, разказва Георги, цитиран от NOVA. Той добавя, че преди това помага на семейството в дейността. Споделя, че все по-малко хора изпозлват услугите на воденицата. „Хората вече не сеят, не мелят брашно”, уточнява той.

Георги добавя, че воденицата е построена от пра дядо му. „Преди време, който е имал воденица е бил богат човек”, разказва още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари