Последната ноемврийска седмица ще е суха и студена

1
От средата на седмицата нататък ще има условия за мъгли привечер, нощем и рано сутрин
От средата на седмицата нататък ще има условия за мъгли привечер, нощем и рано сутрин

И двата почивни дни ще са студени. 

В събота над цялата страна ще е облачно с изолирани разкъсвания за кратко в Югозапада, предава NOVA. През деня се очакват слаби превалявания в Северозападна България, на места около река Дунав и в Югоизтока. Сняг в незначителни количества ще прехвърчи в Северозападните планински масиви и тук-там из Предбалкана.

Температурите в най-топлата част на денонощието – между 2 и 10 градуса с най-високи стойности около крайбрежието и по долината на река Струма. В планините - облачно с лек снеговалеж в Западна Стара планина. По планинските пътища в областите Видин, Враца, Монтана, Кюстендил и Смолян шофьорите требва да са нащрек за хлъзгави участъци. Температурите в събота следобед – от 2 до 5 градуса.

В неделя ще се покаже слънцето, но сутринта ще е особено студено. В много райони на Дунавската равнина и в Западна България температурите ще са около и под нулата, създавайки рискови ситуации по пътищата. Неделята обаче ще е по-топла от съботата с температури от 5 до към 10-11 градуса.

Последната пълна ноемврийска седмица ще е сравнително тиха, без валежи. Първите 2-3 дни, сутрините ще са студени с отрицателни температури в Дунавската равнина и Западна България. Денем обаче слънцето ще сгрява до стойности между 5 и 10 градуса. От средата на седмицата нататък ще има условия за мъгли привечер, нощем и рано сутрин - като в района около река Дунав видимостта ще е ниска най-дълго.

Безветрието и мъглите от сряда нататък отново ще създадат предпоставки за замърсяване на въздуха в по-значителни количества над големите индустриални центрове в ниските райони на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари