Идват мраз, слани и мъгли

53
В средата на седмицата над Балканите се очаква студен атмосферен фронт
В средата на седмицата над Балканите се очаква студен атмосферен фронт

В средата на седмицата над Балканите се очаква студен атмосферен фронт

Изпращаме октомври с много слънце и необичайно топло време, предава NOVA. Призори в понеделник в някои котловини и покрай водоемите видимостта ще е понижена. Денят обаче се очертава слънчев с минимална облачност. Вятърът ще е южен. Дневни температури – между 22 и 27 градуса. В планините - от 10-11 градуса по високите върхове до 17-18 в ниските планински и предпланински райони.

Във вторник сутринта мъгли ще има на повече места в котловини, низини и покрай водоеми, по-гъсти по крайбрежието. От обяд нататък от запад на изток ще се появи висока облачност. В светлата част на денонощието валежи не се очертават. Следобедни температури – между 23 и 28 градуса.

В средата на седмицата над Балканите се очаква студен атмосферен фронт. През нощта срещу сряда ще превали краткотрайно в Северозападна България с възможна слаба гръмотевична активност. Ще се усили вятърът, а температурите ще се понижат – в четвъртък ще са в интервала 13-18 градуса. Ще има валежи - на повече места и по-продължителни в Южна и Източна България.

В петък призори ще е мразовито с температури от 5 до 10 градуса с потенциал за есенни слани и понижена видимост. През деня обаче ще започне пренос на топъл въздух, който ще повиши дневните температури до неделя. Краткотрайни валежи се очакват в петък вечерта и през нощта в Западна България, а в събота и на изток.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Някойчо
    По стар стил Димитровден е на 8 ноември. Има време до студовете.
  • 1
    3
    Дегенерат от "вгъZZраждани"
    Аз пък имам рушлямZZки газ, сланина и ми е замъглена кухата тиква от парцуцата, дето ми даде Салтанчо тариката! Ше гласувам за Бенчо, че да згъна някоя копейка от Мутрофанката! А русенци ДГД! _)_
  • 12
    2
    плюс-минус
    А хубавото топло слънчево време след Димитров ден нашите деди са го наричали "циганско лято".
  • 14
    1
    1234
    С една дума, зима! :) Димитровден мина. Няма нищо апокалиптично в това.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари