Пощальоните и куриерите празнуват днес

0
Професията на „вестоносците“ е сред най-древните, а в стари времена е била изпълнена с много рискове и напрежение
Професията на „вестоносците“ е сред най-древните, а в стари времена е била изпълнена с много рискове и напрежение Снимка: БГНЕС

16 февруари е определен от Европейския съюз за Международен ден на пощальоните и куриерите.

Професията на „вестоносците“ е сред най-древните, а в стари времена е била изпълнена с много рискове и напрежение. Едва ли е случайно, че и до наши дни е останал изразът: “Не убивай вестоносеца”, пише БГНЕС.

Още в Древна Гърция, Римската империя, Египет, Персия и Китай са съществували добре развити държавни пощенски връзки, които са се осъществявали с пешеходци или конници посредством щафета. Дори и днес обаче, в ерата на интернет, куриерските услуги са неизменна част от всекидневието ни.

Вицепремиерът в правителството на Кирил Петков - Калина Константинова вече заяви, че „Български пощи“ са приоритет на правителството. Константинова подчерта, че искат да оптимизират всички административни процеси както и дигитална система, която да обслужва една пратка от момента, когато писмото влезе в пощата. Дигитализацията в „Български пощи“ ще се окаже негативна за част от служителите, които ще загубят работата си, каза Константинова. Според нея това е естествен процес, но не е ясно точно колко хора ще бъдат засегнати от него.

Нашият план е да ги оздравим в частта предоставяне на пощенската услуга, да оптимизиране процеси, така ще може да осигурим, когато гражданин купува нещо от онлайн магазин, да може да избере Български пощи. Факт е, че на много места в страната това е единственото лице на държавата. Идеята е да направим административното обслужване по-близо до хората през пощите. Визията ни е да се възползваме от клоновете“, каза още вицепремиерът Калина Константинова. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Св.КуРиер
    Да почерпи Н.Събев.Нали е главен КуРиер на държавата? :)))))
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари