Порои причиниха наводнения в Гърция

1

Наводнени са Солун и полуостров Халкидики, има засегнати пътища

Много райони в Гърция са наводнени в резултат на тежките атмосферни условия на Балканите.

Солун е наводнен след проливни валежи, залели пътищата в западната част и центъра на града, съобщава "Катимерини", цитиран от БГНЕС.

Пожарната служба е в повишена готовност и е получила повече от 300 повиквания. От тях 25 са за оттичане на вода, 2 за рязане на дървета и 3 за преместване на хора на по-безопасни места.

Един тунел е затворен заради дъжда, а булевард "Кралица Олга" се е превърнал в река от поройния дъжд. Река Киропотамос (в превод - суха река) и още два канала също са прелели.

Община Костур също е изпратила молба да бъде обявено извънредно положение, след като екстремните метеорологични явления засегнаха региона. Местните власти твърдят, че селскостопанската продукция за тази година може да бъде загубена. Регистрирани са наводнения, материални разрушения и свлачища в района, съобщава "Та неа".

Халкидики също е в лошо състояние, като много пътища са наводнени, а проливните дъждове спряха движението.

Има много наводнени къщи в района на Перама, остров Лесбос. Автомобил е отнесен от придошлите води и в района на Тригонас, а в Агиос Исидорос реката, която се влива в морето, е отнесла шезлонги и чадъри от плажа в морето, съобщават местни медии.

Метеорологичната агенция на Гърция съобщава, че екстремните явления ще се разпространят в цялата страна. През цялата събота ще бъдат засегнати Македония, Тракия, Северен Пелопонес, Централна Гърция, Тесалия, Евия и Спорадите. В неделя се очакват интензивни валежи в Македония, Тесалия, Спорадите, Централна Гърция, включително Атика, северните и източните острови в Егейско море, северните Цикладски острови и Евия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари