Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Поредната глупост

5

Искам да покажа как поредното подобрение, което ще доведе до повече дискомфорт за живущите.

Ремонтът пред блок 12 в  жк. Дружба ще доведе до по-красива гледка, но в същото време с тесния път и поставянето на високи бордюри, транспортната ситуация ще стане просто прекрасна.

Как ще се разминат две коли по тесния път? 

Отговорът е  никак (досега едната кола "прескачаше" ниското бордюрче). И така, когато се срещнат две коли, движещи се срещуположно, едната ще трябва да се връща обратно -  там където е излязла или от там където е влязла - един от главните локални пътища в квартала. Блокът е разположен до главен път, към който се излиза през своеобразната петолъчка точно пред блока.

Интересно ми е, който е замислил подобрението, имал ли е предвид натовареността на пътищата, увеличаващия се трафик, респективно брой автомобили и големината на блока - само  десет входа. Всеки може да си представи колко автомобили има паркирани сутрин пред него, който излизат от там. Как ще се изчакваме след края на ремонта - ще видим, но аз прогнозирам единствено караници, катастрофи и леки тапи в час пик.

Нека някой (вероятно от общината) да помисли дали да не  се ушири улицата по цялата дължина или минимум на входа на улицата. Да се изгради "джоб" в който да могат да се разминат два автомобила. При такъв  вариант може и наистина да доведе до подобрение (благоустройство).            

Автор: Николай Петров
(Автор: Николай Петров - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари