Поредна вандалска проява в Русе

0
Поредна вандалска проява в Русе
Видео: TVN
Поредната вандалска проява установи Община Русе. Този път обект на посегателство е станала детската площадка до бл. „Ела“ в кв. „Здравец-Изток“. Вратичките към съоръжението са изкъртени и откраднати. Тъй като детската площадка все още е в тригодишния си гаранционен период, щетите ще бъдат възстановени от фирмата-изпълнител.

Детската площадка до бл. „Ела“ е едно от многото съоръжения, пострадали от недобросъвестни граждани. Ежедневно екипи на Община Русе се сблъскват с потрошени стълбове и улични лампи, счупени пейки и обърнати кошчета за отпадъци. Много често се посяга и на цветните лехи в парковете. Това налага извършването на спешни ремонти, а там където е необходимо компрометираните съоръжения се подменят с нови.

Ремонтите на обекти, станали жертва на вандализъм, Община Русе извършва за своя сметка. За първите шест месеца от годината са похарчени над 23 000 лева за отстраняване и подмяна на счупени съоръжения. От Община Русе приканват гражданите да бъдат активни и да проявяват нетърпимост към прояви от подобен род. В случай, че станат свидетели на вандалски набези, да сигнализират контролните органи.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари