Пореден опит за избор на омбудсман в Русе

0
Обявиха конкурс за обществен посредник на територията на Община Русе
Обявиха конкурс за обществен посредник на територията на Община Русе Снимка: Общински съвет - Русе

Обявиха конкурс за обществен посредник на територията на Община Русе

Пореден опит за избор на омбудсман в Русе.

От Общинския съвет съобщиха, че е пусната обява за обществен посредник на територията на Община Русе.

НА ОСНОВАНИЕ ЧЛ.6 ОТ „ПРАВИЛНИКА ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЩЕСТВЕНИЯ ПОСРЕДНИК НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА РУСЕ“ И СЪГЛАСНО РЕШЕНИЕ № 1217/24.01.2023 г. Общински съветРусе обявява конкурс за Обществен посредник на територията на Община Русе.

Право да кандидатства има всеки български гражданин, който е пълнолетен, неосъждан, който има завършено висше образование – минимална степен магистър, пет години трудов или осигурителен стаж и е с постоянен адрес на територията на Община Русе.

Кандидатите за участие в конкурса следва да представят до 07.04.2023 година в деловодството на Общински съветРусе, пл. “Свобода” № 6, ет.3, стая 304 на Община Русе в надписан запечатан плик с информация за подателя следните документи:

1. Заявление.

2. Автобиография.

3 Свидетелство за съдимост.

4. Диплома за висше образование (нотариално заверено копие). В случай че кандидатът е завършил висшето си образование извън територията на Република България, следва да представи удостоверение за признаване на придобито висше образование в чужбина от НАЦИД.

5. Копие от трудовата /осигурителна книжка/, служебна бележка или друг документ, удостоверяващ трудовия или осигурителен стаж.

6. Декларация за липса на обстоятелства, свързани с несъвместимостта по чл. 5, ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на обществения посредник на територията на община Русе.

7. Документ, удостоверяващ психичното здраве на кандидата.

8. Концепция за дейността си като обществен посредник до 3 /три/ стандартни страници.

Подадените от кандидатите документи ще бъдат разгледани от комисията на 10.04.2023 г.

Резултатите от допуснатите и недопуснати до събеседването кандидати ще бъдат публикуване на 18.04.2023 г. на следния адрес: www.obs.ruse-bg.eu.

Събеседването с допуснатите кандидати ще се проведе на 24.04.2023 г. в 17,30 ч. в заседателната зала на Община Русе, пл. „Свобода” № 6, ет. 3.

Събеседването с кандидата за обществен посредник има за цел да провери и оцени познанията му в правозащитната област и вижданията му за взаимоотношенията на гражданите и местната власт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Ами сега!
    Коя от приятелките на кой ще спечели? Подозира се топла арабска връзка.
  • 1
    1
    11g
    ne ze 89g 11g 23g wwwwwwwwww sfqt
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари