Поръчка за убийство на съдия

1
Хора от ъндърграунда издават, че Пламен Кунчев е поръчал като отмъщение убийството на съдия Десислав Любомиров
Хора от ъндърграунда издават, че Пламен Кунчев е поръчал като отмъщение убийството на съдия Десислав Любомиров Видео: TV7

Хора от ъндърграунда издават, че Пламен Кунчев е поръчал като отмъщение убийството на съдия Десислав Любомиров. Полицията започва работа по случая, а на магистрата е назначена охрана. За първи път в предаването "Жега" по TV7 поръчител и мишена влизат в задочен диалог за живота и смъртта.

Още докато е в България, Паци разбира, че тайният свидетел, който помага на разследващите за разбиването на неговата група, е Валери Берберов по прякор Андиамото. Той се счита за близък на разстреляния Антон Милтенов - Клюна.

Пламен Кунчев-Паци: "Самият Вальо Андиамото го пуснаха на свобода и веднага след това той направи пак нова група в Русе, пак за разпространение на наркотици и пак беше арестуван. Полицаите казаха, че той е скритият свидетел по моето дело, заради което е бил освободен, и в последствие върнат обратно. Във вестниците се говори, че едва ли не той е бил приятел на Клюна и понеже никой не му е помагал в този момент, той е решил да махне конкуренцията в мое лице. Аз каква конкуренция мога да бъда, при условие, че аз не се занимавам с наркотици. Излезе в един прекрасен момент, че аз в моето заведение трябва да питам дали имаш акт за свидетелство, ако дойдеш да пиеш кафе и за какво те съдят. Покрай мене има хора, които се занимават с наркотици и са хванати с наркотици, но лично аз не съм се занимавал с наркотици и не желая да се занимавам с наркотици".

Според официалната информация арестуван наркодилър издал Симеон Симеонов-Голямото Слънце, който търсил наемни убийци да разстрелят съдия Десислав Любомиров срещу 20 хил. лева.

Пламен Кунчев-Паци: "В един прекрасен момент видях, че Симеон Слънцето чрез мене е бил поръчал убийството на тоя Денислав Любомиров. Същия тоя съдия заради издадената ми присъда. Което мене страшно много ме ядоса. Когато тръгнах от България, аз не пуснах никъде тоя филм, който имах с адвоката и с всичките тия неща, които ми се случваха и всичкия тоя фарс, който изпитвах, и всичките тия плащания, които исках аз да плащам".

Любомир Огнянов, водещ на "Жега" по TV7: "Ти поръчал ли си убийството на съдия Любомиров"?

Пламен Кунчев-Паци: "Не. Никога не съм поръчвал нищо. И защо трябва да го поръчвам, аз не съм поръчков изпълнител или"...

Любомир Огнянов, водещ на "Жега" по TV7: "Защото те е осъдил на 10 години".

Пламен Кунчев-Паци: "Той ме осъди задочно, както Ви казах. Тогава първо каза, че ще ме оправдае, в следващия момент, като не исках да му платим парите... Просто разбрах, че в цялата тая система – русенската, ще минем с високи присъди. И така си остана".

Съдия Десислав Любомиров разбира от свои колеги, че е мишена на покушение.

Десислав Любомиров, съдия от СГС: "От Софийска градска прокуратура ме уведомиха, че там е постъпил сигнал от дирекцията на полицията в Русе в тази насока. От там знам. Лични сигнали, заплахи не съм получавал от никого. През Прокуратурата разбрах за това".

Любомир Огнянов, водещ на "Жега" по TV7: "Получавали ли сте държавна охрана"?

Десислав Любомиров, съдия от СГС: "Да. Бях охраняван известно време, след като този сигнал постъпи".

Любомир Огнянов, водещ на "Жега" по TV7: "След това интересували ли сте се дали този сигнал е проверен и дали доказателства по него са събрани"?

Десислав Любомиров, съдия от СГС: "Доколкото ми е известно, има образувано досъдебно производство. По него бяха извършени процесуално-следствени действия в началото. След това беше спряно. Нямам никаква представа каква е неговата съдба, лично аз не съм уведомяван по какъвто и да е официален начин или неофициален, че то е прекратено или че по някакъв друг начин е приключило".

Любомир Огнянов, водещ на "Жега" по TV7: "Сега страхувате ли се за живота си"?

Десислав Любомиров, съдия от СГС: "Не. Не се страхувам. Дори и да може да реализира евентуално една такава организация, ще загуби единствено моето семейство, никой друг няма да загуби. Така че, ако изпитвам страх от всеки подсъдим, то аз изобщо няма да мога да си върша работата. Изобщо не се притеснявам за себе си".

Пламен Кунчев-Паци: "А аз защо трябва да отговарям за тия шест човека или десет човека, за които в случая той ме нагласи, че съм сформирал организирана престъпна група. На базата на един скрит свидетел, който въобще не се знае дори кой е. В случая вече знаем, че е Вальо Андиамото – дали е той, или пък ако не е той, това нас не ни притеснява. Всичките тия неща, които бяха изфабрикувани в русенските вестници, нищо няма вярно в тях. В мене няма хванат нито един грам. Нито хероин, нито кокаин – нищо. Нищо".

Пламен Кунчев иска преразглеждане на присъдата си. Дотогава ще остане в затвора в Белене.

Източник: tv7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари