Понеделник е неучебен ден в няколко общини

0
Причината е усложнената метеорологична обстановка в цялата страна
Причината е усложнената метеорологична обстановка в цялата страна Снимка: БГНЕС / архив

Причината е усложнената метеорологична обстановка в цялата страна

Учениците в няколко общини няма да учат в понеделник (27.11.2023 г.). Причината е усложнената метеорологична обстановка в цялата страна.

Занятията са отменени на територията на общините Котел, Силистра, Шумен, Севлиево, Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Сливо поле, Вълчи дол, Антоново и Ценово.

Ще работят единствено детските градини в град Севлиево. Общината се обръща към родителите на всички пътуващи деца, да ги оставят у дома до пълно справяне с последствията от обилните снеговалежи”, препоръчва градоначалникът.

В седем от осемте общини в област Русе - Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Сливо поле и Ценово, утре ще бъде неучебен ден за всички училища и детски градини.

Утрешният ден ще бъде неучебен и на територията на община Вълчи дол, където с решение на кмета Калоян Цветков бе обявено бедствено положение от тази сутрин до овладяване на ситуацията. Тежка е зимната обстановка в община Антоново. Утре ще е неучебен ден за училищата и детските градини на територията на общината.

Поради бедствено положение в населените места на територията на община Шумен (без град Шумен) кметът проф. Христо Христов издаде заповед за спиране на учебните занятия на 27 ноември във всички училища и детски градини в селата на общината.

Община Котел също обяви понеделник 27 ноември за неучебен ден, заради влошените метеорологични условия. Снежната покривка е между 60 см, а на места и до метър, в следствие на снегонавяване, съобщават от общинския пресцентър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари