„Помогни си сам“: Местни жители асфалтират дупки по пътя към селото си

0
Основен ремонт на пътя не е правен от половин век
Основен ремонт на пътя не е правен от половин век Видео: bTV

Основен ремонт на пътя не е правен от половин век, текущ – от три години

„Помогни си сам“ – около тази сентенция са се обединили хората в Ломско. Местни жители асфалтират дупки по пътя към селото си, за да спрат чупенето на колите си. Станево е крайно село, след него е само Дунава, а преди него – път с дупки. Хората се оплакват, че често пукат гуми по трасето, а автомобилите им постоянно са за поправка в сервиза, предава bTV.

По думите им най-голям е проблемът при дъждовно време, защото дупките не се виждат и може да стане катастрофа. Затова Велислав, Цветелин, Стилиян и Мирослав от седмица насам след работа бъркат бетон и замазват най-големите. Започват само с техни средства, после с пари помагат и други в селото.

Освен сред дупки, шосето все повече потъва и сред растителност. Местните се притесняват, че ако липсата на поддръжка на пътя продължи, съвсем скоро природата съвсем ще го заличи.

Основен ремонт не му е правен от половин век, текущ – от три години, признават от Община Лом. Кърпене е предвидено за следващата година, за цялостен ремонт - още се търсят пари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари