Помага ли бирата за здрави бъбреци

0

Според проф. Борис Богов бъбреците страдат главно от обезводняване през лятото

Сега е сезонът на бъбречните кризи, а който не имал такава, само той не знае колко силна е болката. Как да се предпазим от бъбречна криза? Помага ли бирата за здрави бъбреци? Кога да посетим нефролог? Според проф. Борис Богов бъбреците страдат главно от обезводняване през лятото.

"Има и генетична заложеност на проблеми с бъбреците, но има и хора, които ги придобиват заради начина си на живот или високите температури. Пациенти с наднормено тегло или подагра образуват камъни в бъбреците", обясни той пред NOVA

И допълни, че ехографията на пикочната система е задължителна.

"Бъбречните кризи започват по нощите. Профилактиката е прием на повече течности. 30 до 40 мл на килограм трябва да приема здрав човек. Малко по-голямо е количеството за мъжете. Изворната вода е по-препоръчителна. Високо минерализираните води не помагат на бъбреците. Бирата най-много се използва в жегите, но тя дехидратира организма, така че не е достатъчна течност през лятото. 1-2 бири можем да си позволим, но не в най-големите горещини, но трябва да се компенсира с вода", посочи медикът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари