Получил ли е Манфред Вебер 10 милиона евро от Борисов, за да го брани?

1
Дали г-н Вебер предполага какво мислят българите за този слух?
Дали г-н Вебер предполага какво мислят българите за този слух? Снимка: МС / архив

Такъв слух броди из политически и бизнес кръгове в България

Лидерът на групата на Европейската народна партия в Европарламента Манфред Вебер бил получил 10 млн. евро, за да брани лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Класически слух, защото няма доказателства. Но защо се ражда въобще подобна спекулация? И защо се разпространява сред хора, които познават Борисов и схемите на властта от години?

Обяснението е просто: повече от 12 години българското общество свикна, всяко свързано с Борисов действие, да поражда съмнения за корупция, пише Емил Азар във FrogNews.

Повод за това са печеленето на обществени поръчки от фирми, близки до властта, разправата с опоненти на бившия премиер, кражбата на десетки милиарди чрез корупционни практики и пр.

ЕНП и г-н Вебер нито веднъж не изразиха възмущението си от факта, че управлението на ГЕРБ и неговият приятел „класираха“ България на първото място по корупция в ЕС. Не ги притесни и това, че пак управлението на ГЕРБ и Борисов превърнаха страната ни в най-бедната не само в ЕС, но и в Европа. Не ги ужаси статистиката, че българите боледуват най-много и умират най-често. Нито това, че средната продължителност на живот у нас е най-ниска.

Вебер не се впечатли също от това, че България е най-зависима в Европа от руските енергоизточници. Нито от очевидния слугинаж на Борисов в полза на Путин и Кремъл.

Нито веднъж Манфред Вебер не се възмути от тези потресаващи факти и прегръщаше човека от Банкя като роден брат.

Сега обаче председателят на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент е възмутен от задържането за 24 часа на Борисов. И настоява за разследване на задържането на боса на ГЕРБ, който по съвместителство е и бос на мафиотско-олигархичния кръг, захлебващ години наред покрай властта.

Всеки слух става истина в мига, когато бъде официално опроверган, - е казал Стив Джобс.

Та какво мисли Манфред Вебер за гадния слух, че е получил 10 млн. евро от Борисов? Дали г-н Вебер предполага какво мислят българите за този слух? Борисов отдавна коментира казуса: Нямам къща в Барселона…

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари