Сигнал за натиск върху пенсионери да гласуват за определена партия

0
Възрастни хора, получаващи социалната услуга „Топъл обяд“ в община Якоруда, са били убеждавани да гласуват за определена партия / Снимката е илюстративна
Възрастни хора, получаващи социалната услуга „Топъл обяд“ в община Якоруда, са били убеждавани да гласуват за определена партия / Снимката е илюстративна Снимка: Facebook

Възрастни хора, получаващи социалната услуга „Топъл обяд“ в община Якоруда, са били убеждавани да гласуват за определена партия

Първи сигнал за контролиран вот и натиск върху избиратели е получен в Районната избирателна комисия в Благоевград. В него се твърди, че възрастни хора, получаващи социалната услугаТопъл обяд“ в община Якоруда, са били убеждавани да гласуват за определена партия. Масово се издавали и документи с невярно съдържание, за да се гласува в подвижна избирателна секция, пише БНР.

Сигналът е подаден в РИК вчера от Айше Осман Хасан. В него са изложени твърдения за измама при организация на изборния процес от страна на общинската администрация в Якоруда и ясни индикации за контролиране на вота в полза на определена партия.

Посочва се още, че са подадени около 200 заявления за гласуване чрез ПСИК, предназначена за хора с увреждания ,които са трудноподвижни ,като масово в общината се издавали документи с невярно съдържание. Неправомерните, според подателката на сигнала, действия са били насочени и към гласоподаватели, включени в програмата „Топъл обяд“, които са били заплашвани от служители на общината, че, "услугата ще им бъде спряна", ако не гласуват за посочената партия.

Със сигнала се иска да бъде направена проверка за действията на общинска администрация Якоруда и всички участници в издаването на фалшиви медицински документи на лица, които могат самостоятелно да се придвижват и нямат нужда да гласуват с придружител.

В отговора си, който е публикуван и на официалния сайт, Районната избирателна комисия в Благоевград посочва, че органът, компетентен да състави избирателните списъци, установява наличието на трайно увреждане на избирателя по два начина - служебно като вътрешна електронна административна услуга , или като изиска документ от ТЕЛК (НЕЛК), когато служебната проверка е неуспешна.

Тъй като РИК не може да установи верността или не на твърденията в сигнала, го оставя без разглеждане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Monaco
    Тези подвижни секции, са най голямата и долна манипулация! Трябва да са под строг контрол. Там измамите са големи! Фалшиви документи и измислени болести!
  • 2
    1
    А сега де
    А може ли, срещу това да гласувам за определена червена партия наесен, да получа правото да наритам в зад Ника Разсипника и сек с машината на хилядолетието? Не желая да опъна настоящата му булка, че е много броста, за да му прави швирки в къбнета пред смаяния поглед на студентската му и първа либоф. Язък за титлата Доктор на мекерето. Пълен НЕЩАСТНИК.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари