Полска фирма ще ни достави 7 двуетажни електрически влака

0
Машините ще бъдат купени със средства по Плана за възстановяване и устойчивост
Машините ще бъдат купени със средства по Плана за възстановяване и устойчивост Снимка: МТСП

Машините ще бъдат купени със средства по Плана за възстановяване и устойчивост

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков подписа днес решението за избор на изпълнител за доставката на 7 двуетажни влака, които ще бъдат закупени със средства по Плана за възстановяване и устойчивост.

Обществената поръчка беше открита в средата на февруари, а в края на март бяха отворени офертите на участниците. Оценката показа, че офертата на полската фирма “Stadler Polska Sp. z o.o.” отговаря на всички изисквания на Възложителя. Предложената цена е 300 513 279,50 лева, а срокът за доставка на подвижния състав е 26 месеца. Предстои в законоустановените срокове да бъде подписан договорът с избрания изпълнител, съобщават от Министерството на транспорта и съобщенията.

Паралелно с това от утре започват преговорите с испанската компания „Patentes Talgo SL” за доставката на 20 push-pull влака, а обществената поръчка за доставка на 35 електрически мотрисни влака днес е възобновена на етап подаване на оферти със срок до 11 април 2024 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    mischi
    Вагоните са добри, и при нас има такива. Не са високи, просто се използува по-добре разстоянието, между перона и вагона, влизаш без стъпала, наравно с перона. Удобно е. Да видим по кои линии ще ги пуснат!
  • 2
    4
    N/A
    Тия все си пробутват полските боклуци
  • 4
    3
    Дряново
    Нали уж в Дряново имаше голям завод за ЖП вагони ? Защо не използваха българското производство , а тъпчат гушата на чужденците ? Докога с тези простотии ?
  • 3
    2
    Анализатор
    Тук става интересно.Цялата стока за Украйна влиза от БГ. през Полша.Нии не сме,те са виновни.И като жест на внимание,давайте ваши локомотиви,вагони влакове.Одобрено от другарите в Брюксел и ЕНП.Танто за ку ку ри гу.Новият "интернационал" .....от едни избягахме и на други налетяхме.
  • 3
    1
    РУМНО
    Какво ли не сториха да унищожат БДЖ и да станат сайбии,комисионери на закупуване на влакове,локомотиви,вагони?То че локомотиви горяха,то че се палиха вагони,хора изгоряха/ как се пали влак е сложно да се каже/ и ето иде върховният момент на екзалтиране и оргазъм Паричките тръгват през фирми и фирмички.Хвала.Бих казал че трябва да се внимава с тези високи влакове двуетажни.Трасе,релеф,големи наклони с виражи по дължина в километри. Скорост.Център на тежеста,допустими наклони.Това тук не e USA магистрали рейл къмпани,право в зор със километри.Имаме и тунели.Тунелни мостове от гермаците още останали.Да няма килнати композиции.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари