Полша избира парламент

1
Според социологическите проучвания фаворит е управляващата партия "Право и справедливост"
Според социологическите проучвания фаворит е управляващата партия "Право и справедливост"

Според социологическите проучвания фаворит е управляващата партия "Право и справедливост"

Започнаха парламентарните избори в Полша. Най-рано около 21:00 часа се очакват и първите резултати.

Надпреварата е между партията "Право и справедливост" на Ярослав Качински и обединената опозиция, начело с Доналд Туск. Право на глас имат около 29 милиона поляци, предава БНТ. С гласовете си те ще определят новия състав на долната камара на полския парламент - Сейма, с 460 членове, както и новия състав на горната камара (Сената), в който има сто членове.

Според социологическите проучвания фаворит на днешните избори е управляващата партия "Право и справедливост". Очаква се тя да спечели най-много гласове, но не и мнозинство в парламента. Заедно с изборите ще бъде произведен и референдум по въпросите на миграцията, пенсионната възраст и други теми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари