Полша е приела 5 милиона бежанци от началото на военния конфликт в Украйна

0
Служителите на граничната охрана са извършили около 22 600 гранични проверки
Служителите на граничната охрана са извършили около 22 600 гранични проверки Снимка: АП

Служителите на граничната охрана са извършили около 22 600 гранични проверки

От 24 февруари, когато Русия нахлу в Украйна, над 5 милиона души са пресекли полско-украинската граница в посока Полша, предаде за БТА полската агенция ПАП, като се позовава на публикация в Туитър на полската Гранична охрана в понеделник сутринта.

Според Граничната охрана в неделя служителите са извършили около 22 600 гранични проверки на хора, влизащи в Полша от Украйна, а до 7:00 часа сутринта в понеделник броят на пристигащите е достигнал около 6700 души.

Граничната охрана каза още, че 3,1 милиона души са напуснали Полша за Украйна от началото на войната. В събота 27 500 души са преминали границата от Полша към Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари