Положителна Ковид статистика в първия ден на годината в Русенско

0
Оздравелите са над три пъти повече от новозаразените
Оздравелите са над три пъти повече от новозаразените Снимка: Севдалин Емануилов

Над три пъти повече оздравели отколкото заразени с Ковид-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе в първия ден от новата 2022-а година.

Новите случаи за изминалото денонощие са 28, като сред тях няма деца в училищна и предучилищна възраст. Най-много заболели има в община Русе – 18. Петима заразени има в Иваново, двама в Бяла, както и по един в Борово, Две могили и Ценово. Оздравелите са 99, а трима мъже и три жени с положителен тест за коронавирус са починали. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на седмо място по заболеваемост в страната. За изминалото денонощие няма област без нови случаи на Ковид-19, като най-малко са регистрираните в Монтана – двама. На болнично лечение в Русенска област се намират 241 души, като 54 от тях са в реанимация. Свободните легла са 147, от които интензивните са 12.

До момента в областта са извършени 106 114 имунизации, като повторна доза са получили 53 528 души. Бустерна доза имат общо 7 549 русенци. Утре в областта ще работят два „зелени коридора“. Без предварително записване на час всеки ще може да се ваксинира в периода от 10.00 до 14.00 часа в беленската болница „Юлия Вревска“, както и от 11.00 до 15.00 часа в специализирания кабинет на РЗИ, намиращ се в русенския квартал „Здравец-Изток“ и по-точно на ул. „Байкал“ 12.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари