Полицията в Русе проверява фирмата на линчувания посредник за работа

0
Полицията в Русе проверява фирмата на линчувания посредник за работа

Икономическа полиция в Русе е започнала проверка на фирма, която се занимава с посредническа дейност за намиране на работа в чужбина.

Проверката е в резултат на жалби на хора, които се оплакват, че са платили по 1200 лв., а не са получили предложения за работа и не могат да се свържат с фирмата, за да прекратят договорите си за услуга с нея.

Според русенката Анелия Иванова, която е една от засегнатите, потърпевши са повече от 50 души само от Русе, но има и хора от други градове. Тя и още няколко нейни съграждани обясниха, че са сключили договор с фирма, чийто собственик от Габрово, но в документа никъде не е посочено името му. Срещу 1200 лв. той е трябвало в рамките на три месеца да им осигури работа във Великобритания – да пакетират стоки за 6,31 паунда на час. Договорът е със срок за автоматично удължаване за още 3 месеца, а при желание може да бъде прекратен, като парите се върнат. Русенци обаче се оплакват, че не са успели по никакъв начин да се свържат с фирмата, за да прекратят договорите си, нито пък са получили предложения за работа. Снощи те са успели да се видят със собственика, но вместо да се уточнят, се е стигнало до нанасянето на побой над мъжа.

Самият собственик Андон Гинев твърди, че е напълно изряден, тъй като все още 6-те месеца на договорите не са изтекли. Според него нямало проблем да се прекратят контрактите и да върне парите на хората. Не стана ясно обаче защо първоначалните обещания са били за работа във Великобритания, а им предлага работа в Малта и Чехия, нито как точно са изчислени събираните 1200 лв. на човек. Гинев не успя да уточни и срокът, в който ще върне обратно парите, ако не осигури работа. Според Инспекцията по труда в Габрово фирмата има лиценз, но няма сключен договор с чуждестранен работодател.

Русенци се заканиха да съдят посредника, а той на свой ред възнамерява да търси отговорност за нанесения му побой.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари