Полицията вече ще пази и Българската телеграфна агенция

0
Към момента с такава охрана са обществените медии - БНТ и БНР
Към момента с такава охрана са обществените медии - БНТ и БНР Снимка: КНСБ

Българската телеграфна агенция ще се охранява от служителите на МВР.

Промяната се случва чрез законопроекта за изменение на Закона за Министерството на вътрешните работи, предава OFF News.

Промените минаха не само на първо, но и на второ четене днес заради процедурното предложение на зам.-председателя на НС Мирослав Иванов. Текстът беше приет със 160 гласа "за", 0 "против" и 1 "въздържал се" (ГЕРБ-СДС).

Според промените МВР ще охранява само централната сграда на БТА на бул. "Цариградско шосе", но не и пресклубовете в страната и чужбина.

Вносител на текста е Ива Митева (ИТН) и група народни представители. Тя мотивира предложението си с стратегическото значение на БТА, която съхранява бюлетини с новините от България и света от 1898 г. насам, както и разполага с най-големия фотоархив от над 5 млн. снимки от 1952 г. досега. Засягането на физическата сигурност на сградата на БТА може да доведе до унищожаване на този архивен фонд.

Към момента с такава охрана са обществените медии - БНТ и БНР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари