Полицията в Пловдив започна акция срещу каруците след смъртта на моторист

0
Каруците по улиците на Пловдив са забранени. "Ромите" обаче най-редовно нарушават закона и препускат по улиците на града!
Каруците по улиците на Пловдив са забранени. "Ромите" обаче най-редовно нарушават закона и препускат по улиците на града! Снимка: БЛИЦ

Две каруци бяха репатрирани днес от моста Адата над река Марица в Пловдив, съобщават от общината. В 10.30 часа автопатрул на „Общинска полиция“ установява нарушител в западното платно и предприема необходимите мерки.

Само 15-тина минути по-късно в същото платно е установен втори нарушител.

И в двата случая пътните превозни средства с животинска тяга са репатрирани на наказателен паркинг, а на водачите им е съставен акт за административно нарушение в съответствие с член 17 алинея 1 от Наредбата за организация и безопасност на движение в Община Пловдив.

От началото на годината в града има 9 случая на репатрирани каруци, информира началникът на „Общинска полиция“ Костадин Костов. Той заяви, че действията по репатриране на каруци ще продължат и в бъдеще. В Пловдив движението на талигите по основните булеварди и централните пътни артерии е забранено с наредба.

Ромите обаче най-редовно нарушават закона и препускат по улиците на града.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари