Полицията спира ТИР-ове в съседни области на Русе

1
Kомисар Вачков: МВР - Русе полага всички усилия за решаването на проблема
Kомисар Вачков: МВР - Русе полага всички усилия за решаването на проблема Снимка: БТА

Kомисар Вачков: МВР - Русе полага всички усилия за решаването на проблема

Заради увеличения трафик от автомобили и камиони към ГКПП "Дунав мост" при Русе Министерството на вътрешните работи разпореди допълнителни мерки. Полицията спира камиони, пътуващи към граничния пункт в областите Разград, Велико Търново и Стара Загора на подходящи места. Там ще има денонощно полицейско присъствие. Това съобщи на брифинг в късния следобед комисар Димитър Вачков - началник на отдел "Охранителна полиция" към Областната дирекция на МВР в Русе.

Товарните автомобили ще бъдат пропускани за движение в посока "Дунав мост" след подаване на информация от областната дирекция на МВР в Русе.

Вачков заяви, че е създадена междуведомствена група, в която участват заместник-министрите на вътрешните работи, на транспорта и на регионалното развитие и благоустройството. Министрите на трите ведомства също са пряко ангажирани с решаването на проблема.

"Искам да ви уверя, че ръководството на областната дирекция на МВР в Русе полага всички усилия за решаването на проблема, който най-вече съществува за русенци. Извадени са допълнителни полицейски екипи, които да регулират движението по булевардите "България" и "Тутракан". Работим в тясна връзка с органите на местно самоуправление и с областната администрация", каза комисар Вачков.

Той коментира, че е изключително трудно да бъде разделен трафикът на товарните от леките автомобили.

"Правим всичко възможно, за да не допускаме товарният трафик да преминава през вътрешността на Русе и през малките населени места. Имаме такива сигнали и взимаме мерки спрямо тях", обясни Вачков.

По думите му колоните от камиони на булевард "България" ще останат там, докато превозните средства преминат през граничния пункт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    5k0f e shpionin
    Това е пак някаква глупост! Няма да се трупат в Русе, а ще се трупат в Разград, Велико Търново и Стара Загора. Е, каква е сегашната причина да се трупат толкова тирове в Русе?! Защо не се каже истината?! Дори по време на измислицата с ковид настинката нямаше такова натрупване!
  • -4
    2
    Българин
    Една клечка теглете на някой от ТИР-овете от опашката. Не е нужно да се прави нищо друго.
  • 12
    1
    русенец
    Не е въпросът в това, да се премества проблемът в други области. В България трябва да се допускат толкова тежкотоварни камиона, колкото я и напускат. След като има причина, било от кофти инфраструктура, некадърни гранични власти или просто неработещи правила, то значи трябва да ограничаваме входният поток на тежковози ! Пък на който превозвач не му изнася, да заобикаля! Искам да кажа София да престане да продава разрешителни за преминаване на калпак, а да върне лимитите!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари