Полицията съветва да бъдем внимателни с трафика в посока Русе

0
От МВР искат да бъдем толерантни към румънските шофьори
От МВР искат да бъдем толерантни към румънските шофьори Снимка: БГНЕС / архив

"Ако сме в посока към Русе, трябва да бъдем внимателни, защото по-голяма част от трасето е двупосочно, изключително тежко и с много висок трафик от тежкотоварни автомобили. Препоръчвам на хората да щадят себе си и когато видят колони от румънски автомобили, да си направят почивка на подходящи място и да ги изчакат да преминат".

За това призова комисар Мария Ботева от отдел "Пътна полиция" към Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) във връзка с изпратена официална нота от Румъния към България, предава News.bg.

От посолството на Румъния в България молят българските контролни органи да осъществят засилен трафик за прибиране на румънските граждани обратно в страната им, защото използват българските и гръцките курорти по време на празниците. Тяхната почивка е започнала също от 20 декември, но приключва на 5 януари, обясни Ботева.

Въпреки, че сме на нашата територия трябва да бъдем толерантни, призова тя и посочи, че в някои от случаите румънските шофьори карат много по-неразумно от българските. От полицията съветват хората да се въоръжат с търпение, вода, храна и заредени телефони.

За очаквания засилен трафик по границата и "Пътна полиция" е разпоредила, ако има нарушители, да няма толерантност към никого.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари