Полицията конфискува телефона на Алек Болдуин

0
Това става след първото му интервю след смъртта на оператор
Това става след първото му интервю след смъртта на оператор Снимка: БГНЕС

Това става след първото му интервю след смъртта на оператор

Детективите са получили заповед за изземване на мобилния телефон на Алек Болдуин, докато търсят нови доказателства относно фаталната стрелба по оператор на снимачната площадка на филма "Rust".

Болдуин е размахвал пистолет "Колт" по време на репетиция за нискобюджетния уестърн, сниман в Ню Мексико през октомври, когато е изстрелял боен патрон и е убил Халина Хътчинс. В заповедта за обиск се казва, че "в телефона може да има доказателства", които биха могли да бъдат "материални и релевантни за това разследване", като се цитират различни текстови съобщения и имейли, изпратени до и от Болдуин във връзка с продукцията на "Rust", пише БГНЕС.

Разследващите все още не са повдигнали обвинения във връзка с трагедията и отказват да изключат възможността за повдигане на обвинения срещу когото и да било от замесените, включително и срещу Болдуин. Болдуин беше едновременно звезда и продуцент на "Rust". В заповедта се казва, че Болдуин е обменил имейли с оръжейника на филма относно вида на оръжието, което трябва да се използва в сцената.

"Той каза, че е поискал по-голям пистолет", се казва в нея. "На Алек бяха показани Колт с кафява дръжка и с черешова дръжка и в крайна сметка той избра този с кафявата дръжка." Детективите събират информация за продукцията от преди началото на снимките.

В първото си голямо интервю след фаталната стрелба Болдуин заяви по-рано този месец, че му е било казано, че пистолетът не съдържа бойни патрони, и че Хътчинс го е инструктирала да насочи оръжието в нейна посока, докато се е подготвяла да заснеме сцената, предава АФП

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари