Четвърти човек е имал достъп до оръжието при инцидента с Алек Болдуин

1
Това е Сара Захри - реквизитор
Това е Сара Захри - реквизитор

Четвърти човек е имал достъп до оръжието при фаталния инцидент с Алек Блодуин, пише The Independent, цитиран от Gospodari.com

По последни данни от разследването на полицейското управление в Санта Фе още един човек е държал оръжие по време на инцидента с актьора.

Fox News съобщава, че Сара Захри – реквизитор във филма Rust, е била разпитана по случая със смъртта на оператора Халина Хътчинс.

Тя е още един от хората, които са имали досег до пистолет по време на сцената”. Това съобщават от местната полиция.

Според разследващите госпожица Захри е имала пистолет в трезора си. Тя е сред малкото хора, които са знаели комбинацията за него.

Оръжейникът на филма Хана Гутиерез и асистент-режисьорът Дейв Халс са другите хора от екипа, които са държали оръжието, преди то да стигне до Алекс Болдуин.

Пистолетът е предназначен да не се зарежда с бойни патрони. Такива са били и условията за използването му в деня, в който Болдуин уби операторката си и рани режисьора.

За първи път се споменава трети човек, който е имал досег до оръжието. Когато екипът отишъл на обяд, пистолетът е бил в сейфа, намиращ се във фургона за реквизит. Амунициите обаче не са били в сейфа, а в количка, оставена във фургона.

След обяд, госпожица Захри взела оръжията от сейфа и ги дала на госпожица Гутиерез. Тя от своя страна ги предала на Болдуин и на Холс.

В заповедта за обиск се посочва, че при по-ранно претърсване на 22 октомври изглежда, че от местопроизшествието са били взети куршуми. Поради изявлението на Гутиерез относно съхраняването на боеприпаси в камиона с реквизит, нова заповед позволява претърсване на това превозно средство.

Разследването по случая продължава с още разпити и събиране на веществени доказателства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари