Полицейските автомобили с дъга на капака

0

Полицейските автомобили със символика на прайдовете на хората с различна сексуална ориентация, които се провеждат на много места в Европа и Америка, стават все повече и повече. И това не е някаква шега, а тенденция, която се забелязва все по-често.

Само преди дни полицията в Любек (Германия) официално съобщи, че по улиците на града вече ще патрулира автомобил с дъга на капака. Целта е с него да се покаже подкрепата на предстоящия през този уикенд гей-прайд, пише Automedia.bg.

"Това е възможност обществото да разбере, че ние се грижим за безопасността на всички - без значение от сексуалната им ориентация или половата им идентичност", обявиха от местното полицейско управление.

По-рано този месец подобно изявление направи и главният комисар на полицията в Ирландия - Дрю Харис, който представи автомобил в подобно разкраска: "Очакваме с нетърпение прайда в Дъблин и за целта сме "гримирали" така колите си. Обществото ни се отличава с голяма многообразие и затова е важна да се знае, че нашата Гарда (така се нарича полицията в Ирландия) служи на всички".

И докато в Европа тези прайдове (гей-паради) набират скорост през последните години, то в САЩ те се провеждат от близо половин век. Всичко започва с така наречените Стоунвилски бунтове от 1969 г., при които представители на гей-обществото оказват съпротива на полицията. А сега сама тя украсява своите коли в цветовете на дъгата, за да подкрепи тези прайдове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари