Полицейски шефове спряха с телата си протеста в Кърнаре

0

Полицейските шефове на Пловдив и Карлово Атанас Илков и Сълко Литов застанаха редом до жандармеристите, които окупираха Кърнаре по време на протеста срещу ромската агресия тази вечер, и предотвратиха физически сблъсъци.

Три коли на жандармерията бяха паркирани напряко на улицата, а жандармеристите се бяха подредили един до друг със свалени каски и шлемове. Така те не позволиха на събралите се около 200 протестиращи да стигнат до ромската махала на Кърнаре и да се стигне до насилие. Двайсет минути по-късно членовете на Инициативния комитет за протеста приканиха участниците да се оттеглят. Хората се събраха на площада да обсъждат положението, а жандармеристите освободиха пътя, пише Марица.

По време на митинга се разбра, че ромите, които са около 400, са се изнесли от Кърнаре да нощуват в съседното село Слатина докато трае протеста.

Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов съобщи, че е изпратил писма до институциите, в които настоява проблемът с ромите бъде решен. Това може да стане като се открие полицейски участък в съседното село Розино, където живеят най-много роми. Участъкът може да обслужва селата на запад от Карлово, да осъществява непрекъснат контрол на МПС-тата, които карат, да организират чести проверки за носене на ножове и други видове хладно оръжие.

Кабаиванов допълни, че е дал 1 месец срок на ромите да съборят незаконните си къщи. Ако те не го направят, общината ще ги събори.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари