Полицейски шеф влезе в ареста заради цигани, брулели орехи без разрешително

0
. Новината за ареста му втрещи жителите на града, които не искат да повярват, че може да е свързан с корупция
. Новината за ареста му втрещи жителите на града, които не искат да повярват, че може да е свързан с корупция

Началникът на РУП - Асеновград Димчо Темелков е бил задържан заради цигани, които са брулели орехи в града без разрешително, издадено от общината. Това съобщи пред "24 часа" адвокатката на арестувания полицейски шеф.

Служители от РУП - Асеновград били хванали циганите, но Темелков получил уверение от един от зам.-кметовете на Асеновград, че въпросното разрешение ще бъде издадено, и повече не се занимавал с циганите. Явно те все пак не са получили разрешително.

 Както вече писахме, началниците на районните полицейски управления в Първомай и Асеновград - Васил Налбантов и Димчо Темелков, бяха арестувани при спецакция на отдел “Вътрешна сигурност” на МВР. 

“Срещу тях се водят отделни досъдебни производства за престъпления по служба и срещу правосъдието. Разследва се евентуален корупционен мотив”, съобщиха от пловдивската окръжна прокуратура.

Стана ясно още, че началникът на РУП - Първомай Васил Налбантов е подал преди месец рапорт за напускане. Не е ясно какви са му били мотивите. 42-годишният шеф все още няма възраст за пенсия. Рапортът му останал неподписан и започнали проверки срещу него, твърдят близки до Налбантов от Първомай. Новината за ареста му втрещи жителите на града, които не искат да повярват, че може да е свързан с корупция.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари