Полицаят от Пловдив не призна да е убивал родителите си!

0
Разпитът му започнал в ранните следобедни часове в петък и завършил час след полунощ в събота, съобщи адвокатът му Зоя Тошкова
Разпитът му започнал в ранните следобедни часове в петък и завършил час след полунощ в събота, съобщи адвокатът му Зоя Тошкова

След близо 10 часа даване на обяснения пред разследващите обвиненият в убийството на родителите си полицай Венцислав Караджов от Пловдив не е признал да е замесен в кървавото зверство.

Разпитът му започнал в ранните следобедни часове в петък и завършил час след полунощ в събота, съобщи адвокатът му Зоя Тошкова, цитирана от Монитор.

През цялото време Караджов е давал подробности по икономическите дела, по които е работил. Някои от разследванията му са били за усвоени крупни суми по европроекти за водоснабдяване и канализация в местни общини, а други са свързани с енергийната мафия в пловдивско. В нито една своя дума обаче полицаят не е признал да е застрелял майка си и баща си, като през цялото време е твърдял, че е невинен и е бил натопен.

Какви доказателства имат криминалистите срещу него и дали наистина оръжието на убийството – пистолет „Макаров”, е било намерено, също не е станало ясно нито за обвиняемия, нито за неговия адвокат.

В петък на полицая му бе повдигнато обвинение за разстрела на родителите му Божурка на 69 г. и Цветан на 74 г., а предишния ден бе задържана и съпругата му Каля Караджова. За нея разследващите намекнаха, че ще бъде обвинена в съучастие. Такова обвинение обаче не й е било повдигнато и късно вечерта в петък – няколко часа след изтичането на 24-часовата й полицейска мярка на задържане, жената е била освободена.

Междувременно също в петък сутринта отново на разпит била привикана нейната майка Мария Рекина. Тя била водена до София отново да дава обяснения, като била пусната късно вечерта в петък. След ареста на Каля в четвъртък синът й Алекс на 15 г. получил нервна криза и се наложило детето да бъде заведено за преглед в спешен медицински център.

Подозренията върху Венцислав Караджов паднаха заради негови конфликти за имот на ул. „София” в кв. „Смирненски” в Пловдив с убитите му родители. И двете страни в спора подавали многократни жалби за домашно насилие в полиция и прокуратура. Венцислав бил дори разследван без резултат, а баща му Цветан бил осъден за това, че се е опитал да наръга сина си с нож в корема пред внука си Алекс.

Съдебното дело за собствеността на парцела земя с къщата било спечелено от родителите на Венцислав, а той пък им завел дело за 120 000 лева за подобренията в имота, който бил с възбрана за сделки.

Днес по обяд окръжният съд в Пловдив се очаква да реши дали да остави в ареста Венцислав Караджов или да го пусне с по-лека мярка за неотклонение. 

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари