Полицай: Жената в колата е на пастет

4
Тази сутрин челно са се ударили пътнически автобус и лека кола
Тази сутрин челно са се ударили пътнически автобус и лека кола Снимка: БТВ

Жена и двама мъже загинаха при челен сблъсък на автомобил и автобус на главния път София - Варна в четвъртък.

Зловещият инцидент е станал на вече известната като "отсечка на смъртта", край ловешкото село Микре около 9:30 часа.

В автобуса са пътували близо 50 служители на общинската администрация в Лясковец. На място са загинали шофьорът на автобуса, един от пътниците и водачката на колата. Още 16 души от автобуса са пострадали и са откарани в ловешката болница с линейки и преминаващи автомобили.

Общинските служители пътували за коледно тържество към Вършец. Колата е със софийска регистрация и се движела в посока Варна.

"Двайсет години работя в "Пътна полиция", виждал съм какви ли не катастрофи, но този случай е неописуем. Колата е неразличима - предполагам, че е "Мицубиши". А жената вътре, простете за сравнението, е станала на пастет", сподели потресен полицай.

След адския сблъсък към мястото на катастрофата незабавно били изпратени екипи на полицията, пожарната и Бърза помощ. Причините за тежкия инцидент все още не са ясни. От АПИ информираха, че движението по пътя Български извор - Микре Ц Севлиево е ограничено. Шофьорите се съветват да използват обходен маршрут.

16-те пострадали са с комбинирани травми, каза директорът на МБАЛ - Ловеч д-р Татяна Ганчева. Жена спешно е транспортирана в Неврохирургична клиника в Плевен с тежко черепно-мозъчно нараняване и ампутиран крайник. "Вероятно още трима ще бъдат изпратени в същата клиника, ако прегледът със скенер потвърди наличие на черепно-мозъчни травми", допълни д-р Ганчева. "На останалите се правят ренгенографии, за да се види какво е общото им състояние. Хората са в шок, но добре осъзнават случилото се. Настанени са в различни кабинети на Спешна помощ".

Всички непострадали пък ще бъдат приютени в Община Ловеч, съобщиха от администрацията. Затова целият автомобилен състав бил изпратен към Микре, за да превози колегите им от Лясковец. Кметът на Ловеч Корнелия Маринова се свързала по телефона с д-р Ивелина Гецова, кмет на Лясковец и обещала пълна подкрепа в този тежък момент. Редовната сесия на Общинския съвет в Ловеч бе прекратена заради инцидента за половин час.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари