Полицаи задържаха 18-годишен от Ветово за телефонни измами

0
Младият апаш набирал жертвите си на случаен принцип, в разговора им измъквал каквато информация му трябва, имал си и мулета да прибират парите
Младият апаш набирал жертвите си на случаен принцип, в разговора им измъквал каквато информация му трябва, имал си и мулета да прибират парите

Двама извършители на телефонна измама са задържани при проведена под ръководството на ГД „Национална полиция“ спецоперация, съобщиха от МВР.

В акцията са участвали криминалисти на МВР - Бургас, Русе и Пловдив. Специализираната полицейска операция е реализирана на 2 и 3 септември т.г. На 2 септември в гр. Ветово, Русенска област, е задържан П.А./18г./, криминално проявен. Установен е сценарият, по който той е действал – звъни на случайно избрани телефонни номера и под предлог закупуване на климатични системи на половин цена, присвоява от потърпевшите различна сума пари. По този начин е успял да се сдобие с 1 700 лева от две свои жертви, жители на Пловдив и Бургас. Според събраните данни е направил и няколкократни безуспешни опита за измама, същевременно е ръководел и т.н. „куриери“.

Ден по-късно /за 03 септември/ в Бургас е задържан и 26-годишният куриер, взел парите от пострадала гражданка. Справка в полицейските регистри сочи, че той също е криминално проявен за извършени кражби и присвояване. В хода на извършени претърсвания са иззети мобилни апарати и SIM-карти, имащи отношение към осъществяваната от двамата престъпна дейност.

Образувани са досъдебни производства. След предаване на материалите по случая в Районна прокуратура-Пловдив, на П.А. е повдигнато обвинение и с постановление му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа. Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност продължава.

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари