Полицай задържа мъж, нарамил килим в Нова Загора

1
Служителят на реда разпознал в мъжа лице от криминалния контингент, оказало се, че килимът е пълен с крадени вещи
Служителят на реда разпознал в мъжа лице от криминалния контингент, оказало се, че килимът е пълен с крадени вещи Видео: NOVA

В разгара на летния сезон все повече хора напускат временно ежедневието си в посока мечтания летен курорт.

Това обаче поставя под риск домовете ни. Как инспектор от Нова Загора залови извършител на кражба в действия разказва Георги Манев.

Докато обикаля района си по време на работа Иван Русев забелязва мъж, нарамил килим.

„Познах,че е лице от криминалния контингент, което издирвахме преди за извършени кражби. Затова го спрях и го задържах”, разказва инспекторът, предава NOVA.

Оказва се, че мъжът разбил комарник и влязъл в къща. Откраднал тонколона и домакински уреди, които завил в килим.

Това са най-често извършваните кражби. Стараем се максимално бързо да обръщаме внимание на всяка една от тях. Полагаме усилие да имаме контрол над активния криминален контингент, защото обикновено това са извършители с множество присъди”, поясни Стефан Динков, началник РУ Нова Загора.

В момента на кражбата в къщата не е имало хора. Собствениците работят в чужбина и се прибирали за летните месеци. А Мариана е благодарна за бързата реакция на полицията.

„Върнаха ми, каквото е откраднал. Не познавам крадеца”, споделя жената.

За първите 6 месеца относно домовите кражби разкриваемостта е 29,3% В сравнение през минатата година за същия период е била 27,44. Имаме 2% повишение. Мисля, че това е добър резултат. За 6 месеца кражбите по домове са 2263”, каза инсп. Росен Белишки от Криминална полиция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари