Полицаи в Русе спират шофьор за неспазване на пътен знак, той се оказва дрогиран

0
На 42-годишния мъж е издаден талон за изследване на кръвна проба, съставен му е акт за извършени нарушения по ЗДВП, отнето му е свидетелството за управление, а също са свалени и контролните табели на колата
На 42-годишния мъж е издаден талон за изследване на кръвна проба, съставен му е акт за извършени нарушения по ЗДВП, отнето му е свидетелството за управление, а също са свалени и контролните табели на колата Снимка: БГНЕС / Архив

Полицията в Русе е започнала разследване по няколко случая за установени при проверки лица с наркотични вещества

На 30 май около 03.50 часа служители от автопатрула на Второ РУ, при обход по улица "Солун" в гр. Русе, са забелязали лек автомобил с марка "Ауди", модел "ТТ" с варненска регистрация, който излизайки от бензиностанция не е спазил знак от група "В", забраняващ навлизането след него и са предприели действия за спиране на превозното средство, извършване на проверка на водача и вземане на отношение, относно нарушението.

При последвалите действия от страна на униформените, като водач е установен русенец на 42 години, а на дясната седалка до него пътник на 38 г., също русенец. За съдействие при проверката е повикан екип на пътна полиция, който да тества водача за употреба на алкохол и наркотици.

Междувременно при проверката полицейските служители са забелязали, че между предната дясна седалка и ръчната спирачка на автомобила, има прозрачен полиетиленов плик, съдържащ бяло кристалообразно вещество. Патрулът на пътна полиция е изпробвал водачът за алкохол, като уредът е отчел отрицателен резултат, но шофьорът е отказал проверката за наркотици На 42-годишния е издаден талон за изследване на кръвна проба, съставен му е акт за извършени нарушения по ЗДВП, отнето му е свидетелството за управление, а също са свалени и контролните табели на колата, след което е отведен в болницата за кръвна проба, но там също е отказал пред медицинско лице. На мястото на проверката е изпратена оперативна група на полицията за извършване на оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване в лекия автомобил и други действия, с оглед започване на досъдебно производство по случая. Иззет е полиетиленовият плик, съдържащ бяло кристалообразно вещество, което при направен полеви тест е дало реакция за метамфетамин. Последвало е и претърсване и изземване на адреса на 38-годишния мъж, пътувал в колата. Работата по разследването на случая продължава.

Още един русенец е бил заловен с наркотици от служителите на Второ РУ миналата събота. Това е станало по време на провеждана акция по линия наркотици. При извършена проверка на 28-годишен мъж от Русе, криминалистите са открили, че той държи наркотични вещества в себе си. Установените у него количества са реагирали при направените полеви наркотествове на: пико, марихуана и метамфетамин. По случая е започната проверка, като е образувана преписка по описа на Второ РУ и работата на полицията продължава.

На 30 май около 14.00 ч. полицейски служител от участъка в гр. Мартен е установил мъж да носи наркотични вещества. 24-годишният е имал в себе си суха тревна маса и вешество във вид на кристал. Той е предал количествата на полицията и при последвал полеви наркотест те са дали реакция за марихуана и метамфетамин. Случаят е документиран като е образувано бързо производство по описа на Второ РУ, с оглед данни за извършено престъпление по чл. 354а от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    ???
    Отказал да бъде тестван, отказал да даде кръвна проба, но в заглавието пише, че бил "дрогиран"??? Как точно е установено това или пак си пишете фалшиви новини???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари